wtorek, 4 listopada 2014

MELASA Z TRZCINY CUKROWEJ.

Witam. Zbliża się zima, a wraz z nią warto zwiększyć odporność organizmu. Najczęściej wtedy sięgam po pyłek pszczeli , ale tym razem zainteresowałam się melasą z trzciny cukrowej.

A oto co jest napisane na etykiecie słoiczka między innymi- "Jest bardzo bogatym źródłem żelaza i wapnia. Jedna łyżeczka melasy zawiera tyle wapnia, co szklanka mleka, a żelaza tyle, co dziewięć jaj. Dostarcza też miedzi, magnezu, potasu, cynku i witamin B-kompleks. Ponadto melasa wytwarza odczyn zasadowy, co pomaga organizmowi w utrzymaniu równowagi kwasowo-zasadowej."- a to jest bardzo ważne.

Dziennie piję profilaktycznie jedną lyżeczkę melasy z herbatką ziołową.


Pozdrawiam serdecznie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze są moderowane