piątek, 6 grudnia 2013

Wiórki kokosowe własnej roboty !

 Już od dawna przymierzałam się do sporządzenia własnych wiórek kokosowych , raz, że będę miała zawsze świeże, o po drugie owoce kokosów są tanie. Ważne jest , żeby kupić owoc z płynem w środku, wyschnięty płyn oznacza , że owoc nie ma już spodziewanych wartości.
Ale od początku:  z kokosa najpierw musimy wydobyć płyn będący w środku , następnie rozbijamy go młotkiem, (ale tu już potrzebna jest męska ręka) następnie trzeba obrać nożykiem brązową skórkę, kroimy na mniejsze kawałki i mielimy na maszynce do warzyw na najdrobniejszej tarce.

I TO WSZYSTKO !


Wodę kokosową starajmy się wypić zaraz po uzyskaniu z kokosa.

Polecam , chętnie przeczytam o Państwa pomysłach.

Serdecznie pozdrawiam

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze są moderowane