Najczęściej na słodko przygotowywałam kaszkę manną lub płatki owsiane. Tym razem dla odmiany uprażyłam kaszę jęczmienną.
Sposób przygotowania: 1 szklanka kaszy
2 szklanki wody
2 łyżki oliwy
imbir, sól do smaku.
Wszystkie składniki wymieszałam i uprażyłam na małym ogniu.
Pozostałe składniki: Upieczone śliwki,( własne w wekach) śmietana 18 %, rodzynki, owoce goji, ( rodzynki i owoce goji sparzyłam) wiórki kokosowe (własnej roboty).
Uprażoną kaszę wyłożyłam na talerz i dodałam pozostałe składniki. Danie nie wymaga dużo pracy i jest smakowite.(owoce słodzone stevią w kropelkach)
Życzę smacznego..
Wyjątkowo udają mi się wszystkie prażenia, po ostatnim zakupie kuchenki gazowej z płytą ceramiczną.
Na zdjęciu j/w
Pozdrawiam serdecznie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentarze są moderowane