wtorek, 10 września 2013

Żółte pomidorki a'la ketchup.

 Pomidory żółte są bardzo smaczne, mają delikatny smak i mało pestek. Od dość dawna uprawiamy dla potrzeb domowych. Tym razem postanowiłam tak przyrządzić pomidory, aby choć w części były namiastką ketchupu zaprawionego octem jabłkowym. Resztę składników doprawię w/g swojego smaku.

Tak spodobało mi się pieczenie owoców, że postanowiłam upiec również pomidory, do których dodałam małe papryczki i sól. Po upieczeniu( 1 godz. temp.150 stopni) zmiksowałam,a następnie przetarłam przez sitko, oddzielając w ten sposób skórki i nasiona. Gotową pulpę zawekowałam w słoiczkach.
Przebieg mojej pracy proszę zobaczyć na poniższych zdjęciach.



    Pozdrawiam serdecznie. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze są moderowane