środa, 6 maja 2015

Kaszka kuskus.


Witam. Długo nie mogłam się przekonać do kaszki kuskus. Dopiero po potraktowaniu jej jak zwykłą kaszę,  po zagotowaniu i prażeniu odzyskała dla mnie smak i pulchność.
Do prażonej kaszki dodaję ( 400g) 2 łyżki oliwy z oliwek, pół łyżeczki imbiru i sól do smaku.

Dzisiaj pragnę Państwu przedstawić kaszkę z bakaliami  i grzybami boczniaka a'la flaczki.




Kaszka na słodko.
Bakalie: rodzynki, owoce goji, wiórki kokosowe, Dodałam również 2 łyżki śmietany.


Kaszka kuskus (pyszna) uprażona.


Boczniak.


Pokrojone grzyby.


Smażenie grzybów (płyta ceramiczna gazowa idealna do pieczenia i gotowania)
Do smażenia użyłam oliwy z oliwek, Przyprawy: listek laurowy, ziele angielskie, pieprz kolorowy i  sól do smaku.





Kaszka  a'la flaczki z boczniaka .Również pyszne.


Pozdrawiam serdecznie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze są moderowane