Witam. Długo nie mogłam się przekonać do kaszki kuskus. Dopiero po potraktowaniu jej jak zwykłą kaszę, po zagotowaniu i prażeniu odzyskała dla mnie smak i pulchność.
Do prażonej kaszki dodaję ( 400g) 2 łyżki oliwy z oliwek, pół łyżeczki imbiru i sól do smaku.
Dzisiaj pragnę Państwu przedstawić kaszkę z bakaliami i grzybami boczniaka a'la flaczki.
Kaszka na słodko.
Bakalie: rodzynki, owoce goji, wiórki kokosowe, Dodałam również 2 łyżki śmietany.
Kaszka kuskus (pyszna) uprażona.
Boczniak.
Pokrojone grzyby.
Smażenie grzybów (płyta ceramiczna gazowa idealna do pieczenia i gotowania)
Do smażenia użyłam oliwy z oliwek, Przyprawy: listek laurowy, ziele angielskie, pieprz kolorowy i sól do smaku.
Kaszka a'la flaczki z boczniaka .Również pyszne.
Pozdrawiam serdecznie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentarze są moderowane