Witam. Upiekłam bardzo smaczne ciasto drożdżowe z dynią, bakaliami i mąką tortową.
Podaję tylko składniki ponieważ nie zważyłam składników.
Mąka tortowa, zmielona dynia pieczona, wiórki kokosowe, rodzynki, zarodki pszenne, 5 jajek, drożdże, łyżeczka soli. szczypta sody oczyszczonej, imbiru, cynamonu
Do zmielonej dyni dodać jajka, wyrośnięte drodże i zmiksować.Następnie dodać wiórki kokosowe, rodzynki ,zarodki pszenne, sól.sodę .imbir, cynamon, a mąki tyle,
aby wyrobić ciasto drożdżowe.
Przed końcem pieczenia posmarować pędzelkiem białko z jajka, rozcieńczone wodą. Posypąć zmielonymi wiórkami kokosowymi.
Pieczenie w piekarniku 50 minut w temperaturze 175 stopni.
P.s. Bakalie można dodawać w/g uznania.
Pozdrawiam serdecznie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentarze są moderowane