niedziela, 15 lutego 2015

Ciasto drożdżowe z dynią i bakaliami.

Witam. Upiekłam bardzo smaczne ciasto drożdżowe z dynią, bakaliami i mąką tortową.





Podaję tylko składniki ponieważ nie zważyłam składników.

Mąka tortowa, zmielona dynia pieczona, wiórki kokosowe, rodzynki, zarodki pszenne, 5 jajek, drożdże, łyżeczka soli. szczypta sody oczyszczonej, imbiru, cynamonu
Do zmielonej dyni dodać jajka, wyrośnięte drodże i zmiksować.Następnie dodać wiórki kokosowe, rodzynki ,zarodki pszenne, sól.sodę .imbir,  cynamon, a mąki tyle,
 aby wyrobić  ciasto drożdżowe.
Przed końcem pieczenia posmarować pędzelkiem białko z jajka, rozcieńczone wodą. Posypąć zmielonymi wiórkami kokosowymi.

Pieczenie w piekarniku 50 minut w temperaturze 175 stopni.
P.s. Bakalie można dodawać w/g uznania.

Pozdrawiam serdecznie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze są moderowane