środa, 10 grudnia 2014

Placek drożdżowy z wiórkami marchewkowymi.

Witam.



Upiekłam placek drożdżowy bez cukru- zastąpiłam 150 g  rodzynkami, bez tłuszczu- zastąpiłam 150 g  zarodkami z pszenicy.Następne składniki to:150 g  wiórki marchewkowe,2 jajka, 50 g drożdży około 1 kg mąki,2 sklanki wody.olejek waniliowy,imbir i sól do smaku.
Wszystkie składniki wymieszałam i dobrze wyrobiłąm, Włożyłam do foremek do wyrośnięcia, aby szybciej mi wyrosły włożyłam do woreczków foliowych. Piekłam  50 minut  przy temperaturze 175 stopni.Po upieczeniu posmarowałam miodem i posypałam zmielonymi wiórkami kokosowymi.




Swieży sok marchwiowy i wiórki marchwiowe.Marchew ozonowana.



Pozdrawiam serdecznie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze są moderowane