Witam. Zapraszam na wyjątkowo smaczne pieczone płaty śledziowe.
Sposób przyrządzenia: płaty śledziowe wymyłam, a następnie umieściłam w zalewie z serwatki( uzyskana przy wyrobie serka) na około godzinę. Po wyjęciu z zalewy , posoliłam, obsypałam przyprawami: imbirem, pieprzem ziołowym i naturalnym. Na dno naczynia żaroodpornego położyłam cienko pokrojone krążki cebuli, listki laurowe i ziele angielskie.Teraz ułożyłam płaty śledziowe i polałam olejem. Po przykryciu naczynia wstawiłam do piekarnika na 40 minut i 175 stopni.
Do dekoracji zużyłam jajka gotowane, pół papryki czerwonej i zielony czosnek niedźwiedzi.
Ps
..Całosć zalałam jeszcze własnym przecierem pomidorowym z papryką chilii.
Kwitnące kwiatki z drzewa moreli.
Życzę smacznego.
Pozdrawiam serdecznie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentarze są moderowane