poniedziałek, 24 marca 2014

Płaty śledziowe pieczone.

Witam. Zapraszam na wyjątkowo smaczne pieczone płaty śledziowe.

Sposób przyrządzenia: płaty śledziowe wymyłam, a następnie umieściłam w zalewie z  serwatki( uzyskana przy wyrobie serka) na około godzinę. Po wyjęciu z zalewy , posoliłam, obsypałam przyprawami: imbirem, pieprzem  ziołowym i naturalnym. Na dno naczynia żaroodpornego położyłam cienko pokrojone krążki cebuli, listki laurowe i ziele angielskie.Teraz  ułożyłam płaty śledziowe i  polałam olejem. Po przykryciu naczynia wstawiłam do piekarnika na 40 minut i  175 stopni.
Do dekoracji zużyłam jajka gotowane, pół papryki czerwonej i zielony czosnek niedźwiedzi.





Ps
..Całosć zalałam jeszcze własnym przecierem pomidorowym z papryką chilii.




Kwitnące kwiatki z drzewa moreli.



Życzę smacznego.
Pozdrawiam serdecznie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze są moderowane