Po przeczytaniu artykułu o bardzo dużych wartościach zdrowotnych śledzi, postanowiłam wprowadzić je do swojego menu', częściej niż robiłam to dotychczas.
A oto moje propozycje: śledzie przedstawione na zdjęciach najpierw wymoczyłam w wodzie, a następnie umieściłąm w zalewie z puszki ananasa.
Myślę, że w dalszym ciągu będę eksperymentować, ponieważ te śledzie bardzo mi zasmakowały.
Śledź ala' koreczki: z plasterkami brzoskwini, oliwką i dekoracją papryki z majonezem, pietruszką natką.
Pucharek z sałatką śledziową .
Skłądniki : śledź, ananasy, brzoskwinie,papryka, pietruszka natka, majonez.
W ogóle to ryby jem dość często, tym razem chodzi o śledzie i to w formie surowej.
Pozdrawiam serdecznie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentarze są moderowane