wtorek, 5 listopada 2013

Pieczone jabłuszka.

Sezon na jabłka w pełni. Możemy do woli jeść na surowo, ale również przyrządzać pod innymi postaciami.
Dzisiaj chcę państwu polecić pieczone jabłuszka ,które można spożywać zarówno na gorąco jak i na zimno.
Jest to również świetna przekąska na podwieczorek.

    Pieczone jabłuszka posypane zmielonymi wiórkami kokosowymi.
    Sposób przyrządzenia: Jabłka dokładnie opłukać , oczyścić. Piec około godziny w temp.175 stopni.


    Pieczone jabłka wykorzystałam do sporządzenia deseru. Oprócz jabłka dodałam owoce zawekowane latem, lody,rodzynki, kawałki ciasta biszkoptowego i wszystko posypałam wiórkami.
Życzę smacznego.
Pozdrawiam serdecznie.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze są moderowane