czwartek, 18 grudnia 2014

PARADOKS FRANCUSKI !

Witam. Lampka wina dla zdrowia !





Terminem tym opisuje się pozorne dziwne zjawisko niskiego wskaźnika przypadków choroby serca  w populacji Francuzów, którym przeciętna dieta bogata jest w nasycone tłuszcze i alkohol. Francuzi jedzą o 30% więcej tłuszczu niż Amerykanie i piją dziewięć razy więcej wina, ale zdarza się wśród nich o 40%  mniej zawałów serca. Ów "francuski paradoks" wyjaśnia się tym, że matariałem do produkcji czerwonego wina są także pestki winogron, zawierające flawonoidy , które mają właściwości przeciutleniające, takie jak ,kwercytyna, garbnikii proantocjanidy (OPC).
Stwierdzono. że te składniki czerwonego wina chronią przed zawałami serca.


Źródło: ZDROWO JEŚĆ- Michael Sharon

Wino piję  sporadycznie, ale mielone pestki, które uzyskuję przy wyciskanie soku  z winogron, bardzo często z herbatkami ziołowymi. 

Pozdrawiam serdecznie.





poniedziałek, 15 grudnia 2014

LIFTING BEZ SKALPELA

Witam .Dostałam od " Mikołaja"- Urządzenie , które daje możliwości przeprowadzenie liftingu twarzy bez użycia  skalpela w warunkach domowych.

Jego działanie w/g ulotki:
. ujędrnia i liftinguje skórę
. spłyca zmarszczki
. leczy i hamuje trądzik ( mnie to już nie dotyczy)
. zamyka rozszerzone pory
. usuwa martwy naskórek, zaskórniaki i wągry
. spłyca blizny
. stymuluje komórki do naturalnej odnowy
. przyśpiesza powstanie kolagenu
. daje skórze efekt sterylizujący.



Oby stosowanie tego urządzenia w pełni się zrealizowało, to moje samopoczucie wzrosłoby wielokrotnie !

Pozdrawiam serdecznie.



środa, 10 grudnia 2014

Placek drożdżowy z wiórkami marchewkowymi.

Witam.



Upiekłam placek drożdżowy bez cukru- zastąpiłam 150 g  rodzynkami, bez tłuszczu- zastąpiłam 150 g  zarodkami z pszenicy.Następne składniki to:150 g  wiórki marchewkowe,2 jajka, 50 g drożdży około 1 kg mąki,2 sklanki wody.olejek waniliowy,imbir i sól do smaku.
Wszystkie składniki wymieszałam i dobrze wyrobiłąm, Włożyłam do foremek do wyrośnięcia, aby szybciej mi wyrosły włożyłam do woreczków foliowych. Piekłam  50 minut  przy temperaturze 175 stopni.Po upieczeniu posmarowałam miodem i posypałam zmielonymi wiórkami kokosowymi.




Swieży sok marchwiowy i wiórki marchwiowe.Marchew ozonowana.



Pozdrawiam serdecznie.

poniedziałek, 8 grudnia 2014

Świeży soczek z marchewki.

Witam. Dla mnie picie soku z marchewki jest codziennością. Myślę, że m.in.od tego zależy moje zdrowie i dobre samopoczucie. Piję również i inne soki, ale moim ulubionym jest sok z marchwi.




Soczek marchewkowy.



Ozonowanie - usuwa pestycydy,rozkłada hormony, zabija bakterie i.t.p.








Soczek marchewkowy, wiórki marchewkowe. 
Wiórki marchewkowe posypałam kwaskiem cytrynowym. Część wiórek zużyję do sporządzenia 
sałatki, część do wypieków.




Pozdrawiam serdecznie.