wtorek, 26 stycznia 2010

Mieszanki zbożowo- ziołowe

W roku 1998 uczestniczyłam w targach rolniczych ze swoimi wyrobami. Pan dr Janusz Fedorko tak pięknie opisał moje produkty,że pozwoliłam sobie podzielić się z Państwem tą opinią.

Opinia konsumenta

Produkty firmy PPUH "TEJA"posiadają nie tylko atrakcyjne (dla smakoszy!) walory smakowe, lecz ich wartością szczególną są cechy odżywcze nierozłącznie związane z bogatym zestawem witamin i mikroelementów. Oryginalna i nowoczesna technologia pozwala tym naturalnym produktom zachować dobry smak i świeżość w ciągu stosunkowo długiego okresu czasu. Wydaje się że ten asortyment prawdziwie zdrowej żywności powinien zyskiwać sobie szerokie kręgi nabywców-nie tylko w koszalińskim, również na terenie kraju odległym od siedziby producenta. Współczesne tempo życia zmusza wielu z nas do żywienia się produktami w dużej mierze przetworzonymi i przez to często pozbawionymi ważnych składników potrzebnych w prawidłowym metabolizmie żywych tkanek i całego organizmu człowieka.
Dla tych, którzy nieomal w biegu życia codziennego sięgają chętnie po posiłki typu"Fast Food"-staje się rozsądną koniecznością regularne uzupełnianie diety przez żywność naturalną w formie łatwo dostępnej w handlu i łatwo przyswajalną- jakimi właśnie są mieszanki zbożowe typu "Vigor" tej firmy .Są one bardzo wskazane dla lubiących pełną dietę mięsną, a wręcz konieczne dla wegetarian.

sobota, 23 stycznia 2010

Prawidłowe odżywianie

Dr Brown w swym przemówieniu w kolegiacie Malvern w Toronto w Kanadzie stwierdził (czytamy w książce Jana Młotkowskiego-Poradnik Terapii Naturalnej "Lecz się sam") Pochodzenie wysokiego wzrostu,pokaźnej postawy, wysokiej żywotności, zwiększonej długowieczności, wyższy stopień kulturalnych osiągnięć jest nagrodą dla narodu który rozsądnie wykorzystuje odkrycia w sposobie odżywiania. "Gdyby choroby udało się wyeliminować, wkroczylibyśmy w nową erę.

Jest to wielce prawdopodobne. Matki, kucharze, szefowie od spraw żywienia, muszą stać się autentycznymi dietetykami ze znajomością efektów prawidłowego odżywiania. Muszą oni poznać właściwości pożywienia celem mądrej selekcji.

Na podstawie moich dotychczasowych doświadczeń zmiany żywieniowe należy wprowadzać stopniowo i jednocześnie tworzyć w tym czasie nowe zakłady produkujące żywność wg technologii prawidłowego odżywiania. Równocześnie musi wzrastać świadomość społeczeństwa, dlatego niezbędny jest warunek wprowadzeniu nauki o żywieniu do programów szkolnych.
Społeczeństwo zdrowe nie będzie potrzebowało tylu szpitali, pieniądze na ich utrzymanie będzie można przeznaczyć na inne cele. Co na ten temat sądzicie Państwo?

Zapraszam do dyskusji i pozdrawiam.